21.SORU
Çözüm için Tıklayınız.
22.SORU
Çözüm için Tıklayınız.
23.SORU
Çözüm için Tıklayınız.
24.SORU
Çözüm için Tıklayınız.
Eğer sorular ya da çözümler konusunda bir problem görür veyahut da bir tavsiye de bulunmak isterseniz; sayfanın en altında yer alan “Yorum Yap” seçeneği ile bunları anlık olarak iletebilirsiniz.
Bu içerik www.matematikkolay.net tarafından özel olarak hazırlanmıştır. Kısmen dahi olsa başka platformlarda izinsiz bir şekilde yayınlanamaz, basılamaz. (Sadece öğretmenlerimiz, ders ortamında kullanmak üzere kullanabilirler.)
21) A ve B kümeleri E evrensel kümesinin birer alt kümesidir. s(A B’) 12 s(B A) 5 s(A’ B’) 2 s(A B) 6 olduğuna göre, s(A B) kaçtır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 ÇÖZÜM: A B’ (A’ B)’ olarak yazabiliriz. (De Morgan) (B A’)’ Değişme Özelliği (B A)’ dir. O halde, s((B A)’) 12 dir. s(B A) 5 verilmişti. O halde s(E) 5 12 17 dir. A’ B’ (A B)’ olarak yazabiliriz. (De Morgan) O halde s((A B)’) 2 dir. s(A B) 17 2 15 tir. s(A B) s(A B) s(B A) s(A B) dir. s(A B) 6 5 15 s(A B) 4 tür. Cevap : A 22) Yukarıdaki taralı bölgeyi aşağıdakilerden hangisi ifade eder? A) (A B)’ (A C)’ (B C)’ B) (A’ B’) (A’ C’) (B’ C’) C) E (A B C) D) (A B C)’ (A B C) E) (A B) (A C) (B C) ÇÖZÜM: Şekilde, Üç kümenin kesişimi boyanmış. (A B C) Ayrıca, Üç kümenin dışındaki alan boyanmış. (A B C)’ Tüm ifadeyi, bu iki bölgenin birleşimi şeklinde yazabiliriz. (A B C)’ (A B C) olur. Ceva p : D 23) Yukarıda A, B ve C kümeleri verilmiştir. Buna göre, (A C) B B C kümesi aşağıdakilerden hangisinde doğru gösterilmiştir? www.matematikkolay.net ÇÖZÜM: 1.kısım 2.kısım (A C) B B C Şekil yardımıyla 1. kısmı bulmaya çalışalım. 1.kısım 2.kısım (A C) B B C Şimdi ikinci kısmı bulmaya çalışalım. O halde, ikisini birleştirelim. 24) p ve q önermeleri sırasıyla A ve B kümeleri ile ilişkilidir. Buna göre, (A’ B)’ (B A’) ifadesi, sembolik mantık açısından aşağıdakilerden hangisine denktir? A) 0 B) p C) q D) 1 E) p q ÇÖZÜM: 0 0 (A’ B)’ (B A’) ifadesini (p’ q)’ (q p’) olarak yazabiliriz. (p q’) (q p’) p q’ q p’ (p p’) (q q’) 0 0 0 dır. Cevap: A Küme sembolleriyle, sembolik mantık gö Not : sterimleri arasında benzerlik vardır. Kümeler Sembolik Mantık 0 E 1 Tümleyen (‘) Değili (‘)
merhaba, 9.soruda :
4a =15-a
bir sonraki adımda, soldaki (-a) eşitliğin diğer tarafına +a olarak geçecektir :
5a=15 a
a=3 olacaktır …kontrol eder misiniz ?
Uyarınız için teşekkürler. Kötü bir hata yapmışsız. Şimdi düzelttik.
Hocam 23. Sorun ust tarafinin tarali olmasi gerekmiyor mu.
Uyarınız için teşekkürler. Eksik boyanmış. Şimdi hata düzeltildi.
Güzel soruları bir araya toplamışsınız sağolun.